— Muziekcafe Clouso

Een logo voor hét Meppeler Muziekcafé

Muziekcafé Clouso is in Meppel het café waar je heen gaat voor goede muziek en live-optredens in alle soorten en maten. Naast muziek zijn ze ook gespecialiseerd in Belgische bieren en een hoop gezelligheid.

HET CONCEPT

Nieuwe eigenaar, nieuw logo. Dat is wat de nieuwe Castelijn van Clouso graag wilde. Zelf was hij erg gecharmeerd van de ronde vorm van een bierdopje en was hij op zoek naar iets tijdloos. Clouso kent een jarenlange vaste kern dus het moest ook zeker bij het gevoel van de kroeg passen.

Oplossing

De typografie en vorm zijn afgeleid van een retro frisdrankdopje. Handgetekende letters maken het logo uniek en geeft het een fijne flow. De versiering boven en onder doet denken aan een gitaar, maar geeft het ook een Southern sfeer die de eigenaar juist zo waardeert.


Uitvoering

Voor het logo ontwerp werd papier, potlood, gum en inkt gepakt. Er werd zo goed mogelijk gekeken naar de vorm en evenwicht van de letters. Na deze allebei gevonden te hebben werd alles met Adobe illustrator gedigitaliseerd zodat het logo op allerlei manieren kon worden toegepast.