14/03/2018

Hesther Selbeck – Hoe worden dromen werkelijkheid?

Nog maar 4 jaar geleden trok ik in mijn eentje te paard door Mongolië.

En dan is het opeens zo ver.

22 april 2017. De wekker gaat om 05.30 uur. Mijn tas is al een week ingepakt. Na al die jaren visualiseren, creëren, ontwikkelen, collega’s overtuigen en gepassioneerd over mijn plannen spreken voor TedX Haarlem, reis ik met de nuchtere Friese fotograaf Sjoerd Banga van Up North naar de paardenranch Mas El Tubert in de Spaanse Pyreneeën.

Alsof wij al jaren een reisgezelschap vormen; ‘Heb jij die tas? En wil je nog een nootje?’ hangt er een teamspirit in de lucht waar Ajax nog wat inspiratie uit zou kunnen halen.

The fellowship of the ring is er niets bij.

In de auto mijmer ik; ‘hoe worden dromen werkelijkheid?‘

Wanneer we aankomen op de ranch hoor ik de stilte. Het is een plek die me vertrouwd is en waar ik in mijn hoofd al vele paardentherapie programma’s uitvoerde voor jongeren met een psychische kwetsbaarheid en hun ouders.

Nu wordt het dan opeens wel heel concreet en heb ik  de observerende Sjoerd die alle stappen die ik zet verfijnd vastlegt met zijn oplettende camera. Als ik met de witte Spaanse arabier Neo contact maak is er een magisch moment. Ik glijd nog net niet uit op de helling van de paardenweide.

Alles klopt. Het mystieke avondlicht. Mijn gevoel. Mijn haar zit ook nog goed. Het is de eerste en de beste foto in mijn hart.

Kort na de shoot krijg ik een go van een belangrijke opdrachtgever voor de eerste 2 weekse klinische behandeling door middel van de door mij ontwikkelde contextuele paardentherapie op deze prachtige plek.

Zouden de foto’s en dit bijzondere reisgezelschap eraan hebben bijgedragen? Ik zal het nooit weten. Maar een ding staat vast. Mijn droom is werkelijkheid geworden.

 

Hesther Selbeck – Systeemtherapeut – www.hestherselbeck.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published.