— Woonconcept: Dag van het Huren

Voor de Dag van het Huren ging Woonconcept de wijk in. Up North was erbij om beelden te maken.

Zaterdag 13 oktober 2018 was de landelijke Dag van het Huren. Deze gelegenheid greep woningcorporatie Woonconcept aan om de wijken in te gaan. In de gemeenten waar zij actief zijn, ging Woonconcept de buurt in om met haar bewoners te praten. Up North was erbij om de dag te filmen en fotograferen.

HET CONCEPT

Het doel van Woonconcept was om de echte verhalen van echte bewoners te horen. Gewoon aanbellen en het gesprek aangaan. Niet de medewerkers staan centraal in de film maar de huurders en hun ervaringen.

Overal tegelijk

Omdat Woonconcept woningen verhuurt in meerdere gemeenten, was het belangrijk om ook beelden te maken op die verschillende plekken. We hebben daarom op de Dag van het Huren tegelijkertijd gefilmd en gefotografeerd in alle drie de gemeenten. Zo ontstaat er een goed beeld van hoe divers de huurders van Woonconcept zijn.


Laten zien wat belangrijk is

Tijdens de gesprekken met bewoners zijn veel ervaringen naar voren gekomen. Die verhalen gebruikt Woonconcept om haar werk beter te gaan doen. Om te laten zien hoe waardevol dit is, hebben we de gesprekken prominent in beeld gebracht.