CORRESPONDENTIE

Citroenvlinder 171

7943 RG  MEPPEL

+31(0) 522 244 099

info@upnorthmedia.nl

STUDIO

Werkhorst 38

7944 AV  MEPPEL

+31(0) 522 244 099

info@upnorthmedia.nl

gemaaid

Drone-fotografie en film

‘Gemaaid’: Een Kunstproject van Merijn Vrij.

In ‘Gemaaid’ duikt kunstenaar Merijn Vrij diep in de uitdagingen van moderne grasteelt en de zoektocht naar een duurzaam landschap. Het project stelt kritische vragen: Kan de jonge boer overleven op ecologisch grasland? Is er toekomst voor grasteelt in onze veranderende wereld? ‘Gemaaid’ doorbreekt de complexiteit van deze landbouwkwesties. Met het dichtgroeien van het landschap sluit de cirkel zich, maar blijft de open vraag over de toekomst van grasland bestaan.

‘Gemaaid’ nodigt uit tot een urgente dialoog over de interactie tussen mens en natuur, en hoe we omgaan met ons agrarisch georiënteerde landschap in Nederland.

Kunstroute 2024.

De Kunstroute 2024 rondom De Wijk en IJhorst, georganiseerd door Stichting Kunstroute de Wijk-IJhorst, zal plaatsvinden van 16 mei tot en met 2 juni 2024, met een speciale dag op tweede Pinksterdag. Dit evenement biedt een prachtige gelegenheid om diverse kunstwerken te bewonderen in deze schilderachtige omgeving.

De route voert je langs verschillende locaties waar zowel lokale als gastkunstenaars hun werk tentoonstellen. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan kunstvormen, waaronder schilderijen, beeldhouwwerken, fotografie en textielkunst. De route is zo opgezet dat je deze zowel wandelend als fietsend kunt verkennen, wat een actieve en inspirerende ervaring belooft te worden.

Voor meer informatie over de deelnemers, locaties en specifieke evenementen tijdens de Kunstroute, kun je terecht op de website van Grensloos Kunst Verkennen​

(Grensloos Kunst Verkennen)​​​. Hier vind je ook details over startplaatsen, openingstijden en andere praktische informatie.

Merijn heeft ons gevraagd om zowel filmbeelden als fotografie te verzorgen voor dit bijzondere project.

Met behulp van een drone is het maaiwerk voor ‘Gemaaid’ vastgelegd. Deze beelden bieden een uniek perspectief op de kunstinstallatie, waarbij de precisie en het patroon van het maaien prachtig in beeld worden gebracht. Deze visuele presentatie benadrukt niet alleen de artistieke waarde van het project, maar ook de onderliggende boodschap over de toekomst van grasteelt en ecologisch beheer.

Je kunt de beelden bekijken tijdens de kunstroute 2024 in De Wijk.

Merijn Vrij.

Merijn Vrij is een Nederlandse kunstenaar en vormgever bekend om zijn innovatieve en milieuvriendelijke kunstwerken. Zijn werk is vaak site-specifiek en maakt gebruik van zowel natuurlijke als door de mens gemaakte materialen. Belangrijke thema’s in zijn werk zijn spanning, beweging, water en licht, en de interactie tussen mensen en natuurlijke elementen zoals wind en groei.

Een van zijn bekendste projecten is de “Wilgenborg” in Blauwestad, een levend kunstwerk en openluchttheater dat gemaakt is van levende wilgentakken en een stalen structuur. Dit kunstwerk groeit en ontwikkelt zich in de loop van de tijd en dient als een groene, sociale ontmoetingsplek​

(Tensinet)​​ (Artelaguna World)​.

 

Vrij’s kunstwerken voegen vaak een extra dimensie toe aan hun locatie en nodigen het publiek uit om op een interactieve manier van de installaties en hun omgeving te genieten. Voorbeelden van zijn andere werken zijn “Tree (Boom)” in Groningen, dat een boom omringd door een roestvrijstalen netwerk symboliseert, en diverse projecten waarbij hij organische materialen combineert met culturele elementen​

(Kunstpunt Groningen)​​ (Guandu Sculpture Festival)​.

 

Merijn Vrij’s aanpak en visie maken hem een unieke en invloedrijke figuur in de hedendaagse kunstwereld, vooral vanwege zijn focus op duurzaamheid en zijn gebruik van levende materialen. Voor meer informatie over zijn werk en projecten, kun je zijn website en verschillende kunstplatformen bezoeken.

Meer

Meer over Merijn kunnen is te vinden op zijn website: https://www.merijnvrij.nl/

Meer over de Kunstroute kunnen jullie lezen op: https://grenslooskunstverkennen.nl/