CORRESPONDENTIE

Citroenvlinder 171

7943 RG  MEPPEL

+31(0) 522 244 099

info@upnorthmedia.nl

STUDIO

Werkhorst 38

7944 AV  MEPPEL

+31(0) 522 244 099

info@upnorthmedia.nl

Up North steunt Simavi’s ‘Wadlopen voor water’

Volg Vera’s Avontuur en Draag bij aan Schoon Drinkwater.

Bij Up North geloven we sterk in de kracht van beeld om positieve veranderingen te bewerkstelligen. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat wij sponsor zijn van ‘Wadlopen voor Water’, een initiatief van Simavi dat zich inzet voor de toegang tot schoon drinkwater in Kenia, Nepal en Bangladesh. Dit evenement, dat plaatsvindt op 3 en 4 juli, brengt natuur, avontuur en actie samen in een unieke sponsorloop over het wad.

 

Onze eigen Vera Wapstra zal deelnemen aan deze bijzondere tocht. Met haar camera in de hand zal ze onderweg de natuur en de inspanningen van alle deelnemers vastleggen.

Wat is ‘wadlopen voor water?’

‘Wadlopen voor Water’ is meer dan een sponsorloop. Het is een daad van solidariteit met de miljoenen mensen wereldwijd die dagelijks moeite moeten doen om aan schoon drinkwater te komen. Vooral vrouwen en meisjes in klimaatgevoelige gebieden zijn zwaar getroffen door de watercrisis. Dagelijks besteden zij 200 miljoen uur aan het halen van water, tijd die zij niet kunnen inzetten voor werk of onderwijs, en daarbij lopen ze vaak ook risico op seksueel geweld. Simavi zet zich al 100 jaar in voor veilig drinkwater, fatsoenlijke toiletten en hygiëne, met een bijzondere focus op de positie van vrouwen.

Simavi is een internationale non-profitorganisatie die zich al meer dan 100 jaar inzet voor de gezondheid en het welzijn van mensen in ontwikkelingslanden. Ze richten zich specifiek op veilig drinkwater, fatsoenlijke toiletten en hygiëne, met een bijzondere focus op de positie van vrouwen. Simavi gelooft dat water een mensenrecht is en werkt onvermoeibaar aan duurzame lokale wateroplossingen door middel van programma’s, lobby & bewustwording. Ze zijn actief in Afrika en Azië, waar ze nauw samenwerken met lokale partners en vrouwengroepen om de impact van hun werk te maximaliseren. Met initiatieven zoals ‘Wadlopen voor Water’ brengt Simavi niet alleen bewustwording, maar ook echte verandering teweeg in de gemeenschappen die het het hardst nodig hebben.

Volg Vera’s avontuur en draag bij

We nodigen iedereen uit om Vera’s avontuur op 3 en 4 juli te volgen. Haar reis begint in Lauwersoog en leidt via een spectaculaire tocht van 5 à 6 uur naar Schiermonnikoog. Tijdens deze tocht zullen de deelnemers niet alleen fysiek worden uitgedaagd, maar ook deelnemen aan inspirerende masterclasses die hen handvatten bieden om ook na de tocht praktisch aan de slag te gaan.

 

Vera zal haar ervaringen en prachtige beelden van deze tocht delen via onze sociale mediakanalen en hier op onze website. We hopen dat deze verhalen en beelden jullie zullen inspireren om bij te dragen aan dit geweldige initiatief.

Hoe kun je helpen?

Iedere deelnemer aan de sponsorloop, inclusief Vera, heeft als doel om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor schoon drinkwater in de getroffen gebieden. Jouw steun kan een groot verschil maken! Doneer via de volgende link (of de QR-code) en help ons om deze actie tot een succes te maken:

Wadlopen voor water fundraiser – Vera Wapstra

Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een wereld waar iedereen toegang heeft tot schoon drinkwater. Alvast ontzettend bedankt voor jullie steun en betrokkenheid!

 

Blijf ons volgen voor updates en prachtige beelden van Vera’s avontuur op 3 en 4 juli. Samen voor een betere wereld!